Foorumin säännöt 13.8.2006 - lue ennen kuin kirjoitat

Foorumin säännöt ja muut ylläpidon ilmoitukset.

Valvoja: Belorfyn

Foorumin säännöt 13.8.2006 - lue ennen kuin kirjoitat

ViestiKirjoittaja Silja » 13.08.2006 22:46

Tämä foorumi on osa Kanjikaveri-sivustoa. Foorumin tarkoituksena on toimia palautteenjättöpaikkana ko. sivustolle ja lisäksi tarjota suomenkielisille Japanin kielen ja kultturin harrastajille oma keskustelualue, jossa tästä kiinnostuksen kohteesta voi kirjoitella vapaasti sääntöjen puitteissa ja asiassa pysyen. Lisäksi foorumilla on voinut lokakuusta 2008 alkaen keskustella Korean kulttuuriin ja kieleen liittyvistä asioista.

Foorumin säännöt:
  1. Noudata foorumille kirjoittaessasi Suomen lakia.

  2. Ole kohtelias muita käyttäjiä kohtaan. Muista netiketti!

  3. Foorumin virallinen kieli on suomi ja toisina kielinä japani ja korea. Pyri kirjoittamaan näitä kaikkia mahdollisimman oikein, erityisesti omaa äidinkieltäsi. Käytä suomea kirjoittaessasi isoja alkukirjaimia sekä välimerkkejä niille kuuluvissa paikoissa, mutta älä muualla, sekä kirjoita yhdyssanat oikein. Tarkista kirjoittamasi viesti kirjoitusvirheiden varalta ennen lähettämistä etsikatselun avulla.

  4. Pysy aiheessa. Kirjoita ainoastaan sellaisia viestejä, jotka sopivat kunkin foorumin kuvaukseen. Jos viestisi ei sovi mihinkään olemassa olevaan kategoriaan, se ei todennäköisesti kuulu tälle foorumille. Jos et ole varma sopiiko mielessäsi oleva keskustelu tälle foorumille, niin ota toki yhteyttä ylläpitoon ja kysy.

  5. Tarkista ennen uuden aiheen aloittamista haulla onko samasta aiheesta jo olemassa keskustelua. Älä siis aloita päällekäisiä keskusteluja, koska tällöin keskusteluiden seuraaminen vaikeutuu. Otsikoi uusi aihe keskustelun sisältöä kuvaavasti (esimerkiksi jos ongelmana on jonkin kanjin oikea vetojärjestys, niin otsikoi "ongelma kanjin vetojärjestyksessä", ei "apua!!!").

  6. Ethän käytä värejä tai kikkaile tekstin koolla viesteissäsi. Toiset värit eivät näy kunnolla kaikissa ulkoasuissa ja toisia on taas muuten vaan hankala lukea. Jälkimmäinen koskee myös tekstinkokoa; liian pieni teksti ei näy ja liian suuri teksti rikkoo sivun ulkoasun sekä vaikeuttaa viestien lukemista mobiililaitteilla.

  7. Älä kirjoita onlinereita eli muutaman sanan mittaisia, turhia viestejä (esim. "Oon samaa mieltä", "kiitos tosi paljon!"). Kiitos-viestit ja muut yhdelle käyttäjälle suunnatut viestit voi lähettää yksityisviestinä. Jos sinulla ei ole keskustelun aiheeseen mitään lisättävää, jätä viestisi kirjoittamatta. Perustele aina kantasi mielipiteitä esitettäessäsi. Onlinerit poistetaan ilman varoitusta.

  8. Älä floodaa eli kirjoita lyhyen ajan sisällä useaa peräkkäistä viestiä peräkkäin. Voit muokata viestejäsi viestin oikeassa yläkulmassa olevasta 'muokkaa'-napista. Lyhyt aika tarkoittaa tässä tapauksessa suunnilleen viikkoa. Eli noin viikko väliin, niin voit kirjoittaa oman viestisi perään uuden viestin.

  9. Ethän käytä liikkuvia käyttäjäkuvia (avatar) tai minkäänlaisia kuvia allekirjoituksessasi. Avatarien maksimi koko on 100x100 px (koska tätä suuremmat saattavat vääristää foorumin ulkoasua ja ovat turhan hitaita ladata). Avatarit voi tallentaa foorumin tietokantaan tai ne voi linkittää ulkopuolisesta lähteestä (esim. Photobucket)

  10. Älä mainosta sivustoja, palveluita tai tuotteita foorumilla. Mainostukseksi katsotaan se, että tarjoajasuhteessa kyseiseen sivustoon, palveluun tai tuotteeseen oleva henkilö tai rahallista hyötyä kyseisestä sivustosta, palvelusta tai tuotteesta saava henkilö kirjoittavaa ko. sivustoa, palvelua tai tuottetta koskevan viestin foorumille. Esimerkiksi kirja-arvosteluiden kirjoittaminen on edelleen sallittua, kunhan arvostelun kirjoittaja ei saa jotain tästä "mainostuksesta" syntyvää erillistä hyötyä itselleen. Tämä sääntö ei koske Kanjikaveri-sivustoa eli ylläpito voi jatkossakin linkittää vapaasti Kanjikaverin sivuille.
Ylläpito voi milloin tahansa muokata, lukita tai poistaa viestisi, mikäli se rikkoo näitä sääntöjä. Käyttäjä, joka toistuvasti rikkoo foorumin sääntöjä, voidaan bannata (eli estää käyttäjän kirjoittaminen foorumille) tapauksesta riippuen määräajaksi tai lopullisesti.

Ongelmatapauksisssa ota yhteys ylläpitoon: kanjikaveri [at] gmail.com

Lisäys 3.3.2007: Sanottakoot nyt vielä erikseen, että kaikennäköinen waretukseen liittyvä keskustelu on kiellettyä!, pois sulkien pelkästään teoreettisen keskustelun aiheesta (onko hyvä vai paha, seuraukset jne). Seuraavia asioita ei siis saa tehdä: tekijänoikeuslain suojassa olevien teoksien luvaton levittäminen, waretus-ohjeiden kysyminen ja niiden antaminen sekä linkkien jakaminen tekijänoikeuslakia rikkoville sivustoille.

Päivitys 3.8.2009: Poistettu viittaus siihen, että sivut olisivat pääasiassa Kanjikaverin palautteenjättämistä varten. Lisätty maininta Korea-foorumeista. Lisäksi tarkennettu sääntökohtia lisäämällä esimerkkejä ja tarkempia perusteluja rajoituksille.

Päivitys 3.2.2011: Poistettu kohta "Hymiöt ovat tässä foorumissa kokonaan pois käytöstä". Uuden foorumiversion myötä hymiöt ovat käytössä, mutta niiden käytön (=määrän) kanssa on järjenkäyttö sallittu... ;) . Jatkossa käyttäjäkuvat eli avatarit voi tallentaa myös foorumin tietokantaan. Maksimikoko on jatkossakin 100x100 px.

Päivitys 10.7.2011: Lisätty kohta 10. (mainostarkoituksessa lähetyt viestit).
Avatar
Silja
Ylläpitäjä
 
Viestit: 897
Liittynyt: 13.08.2006 20:39
Paikkakunta: 札幌市/Sapporo

Paluu Säännöt ja tiedotteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa