Viestien kirjoittaminen ja kirjoitusasu

Foorumin säännöt ja muut ylläpidon ilmoitukset.

Valvoja: Belorfyn

Viestien kirjoittaminen ja kirjoitusasu

ViestiKirjoittaja Silja » 28.08.2006 21:43

Yleistä kirjoitusasusta
- Kirjoita mahdollisimman hyvää suomea. Kirjakielen käyttö ei ole pakollista, jos se oikein vaikealta tuntuu, mutta suotavaa.
- Kirjoita oikein. Käytä isoja alkukirjaimia niille kuuluvissa paikoissa, samaten välimerkkejä. Älä kuitenkaan HUUDA tai ylikäytä välimerkkejä!!!!!
- Älä käytä teksteissäsi värejä tai erikoisia fonttikokoja, koska niitä on hankala lukea. Jos haluat korostaa tekstiäsi, käytä alleviivausta, lihavointia ja kursivointia. Värien käytössä on yksi poikkeus ja se on spoilerin (juonipaljastuksen) merkitseminen viestiin. Tällöin siis käytetään punaista väriä.
- Älä suotta painele sivun vasemmassa reunassa olevia hymiöitä; ne eivät ole käytössä.

Uuden aiheen aloittaminen
- Kirjoita uusi aiheesi oikeaan paikkaan: Japanin kieleen ja opiskeluun liittyvät keskustelut Japanin kieli-foorumille, Japani-aiheiset linkkilistat Linkkeihin, japaninkielinen keskustelu 日本語のフォーラム - Japaninkieliseen foorumiin ja kaikki muu Japania koskeva keskustelu Japanin kulttuuriin. Jos et oikein tiedä minne alueelle viestisi sopisi, ota yhteys ylläpitoon niin katsotaan yhdessä.
- Tarkista ennen uuden aiheen aloittamista haualla tai foorumia selailemalla onko kyseisestä aiheesta jo aloitettu keskustelu.
- Uusi aihe aloitetaan painamalla uusi aihe-painiketta.
- Uudelle aiheelle on annettava otsikko. Otsikoi uusi aihe kuvaavasti. Otsikko "Apua!" ei ole kuvaava, mutta "Auttakaa verbien taivutuksessa" on jo parempi.
- Kirjoita selkeää tekstiä ja käytä kappalejakoa. Esittele aiheesi niin kuin yksikään tekstin lukijoista ei olisi siitä koskaan aikaisemmin kuullut eli kirjoita pieni yhteenveto tai summaus aiheestasi. Yritä käsitellä aloittamaasi aihetta mahdollisimman monipuolisesti ja kerro myös omat mielipiteesi. Hyvä keino herättää keskustelua, on kirjoittaa muutama aiheeseen liittyvä kysymys, joihin keskustelijat voivat sitten vastata.

Keskusteluihin vastaaminen
- Keskusteluihin vastataan painamalla vastaa-painiketta. Jos sinua pyydetään antamaan viestillesi otsikko kun yrität lähettää sitä foorumille, olet aloittamassa aivan uutta aihetta. Kopio tällöin kirjoittamasi teksti, palaa takaisin edelliselle sivulle, paina vastaa-painiketta ja liitä tekstisi kirjoituskenttään.
- Perustele mielipiteesi mahdollisimman monipuolisesti. Vastaa aina kysymykseen "miksi".
- Jos keskustelun aloittaja on kirjoittanut aloitusviestiin kysymyksiä, joihin muut voivat vastata, älä turhaan kopioi niitä omaan viestiisi. Kirjoita selkeää tekstiä ja käytä kappalejakoa. Näin muiden on mukavampi lukea viestejäsi.
- Älä kirjoita onlinereitä eli lyhyitä, yleensä yhden lauseen sisältäviä viestejä. Jos sinulla ei ole aiheeseen mitää lisättävää, älä kirjoita viestiäsi. Poikkeuslupa onlinereiden kirjoittamiseen on erilaisissa kysy/vastaa-topiceissa ja ylläpidon erikseen sallimissa aiheissa.
- Älä kirjoita viestejä, joiden ainoa sisältö on offtopic eli aiheesta poikkeaminen. Jos jostain aiheesta tuntuu olevan enemmänkin sanottavaa, niin aloita siitä uusi keskustelu.
- Jos lainaat (quote) edellisen käyttäjän viestiä, lainaa vain se kohta johon olet kommentoimassa. Useita sisäkkäisiä lainauksia on hankala lukea ja jos lainattu teksti on kovin pitkä, on vaikea saada selvää mihin kohtaan haluat lisätä oman mielipiteesi.
Avatar
Silja
Ylläpitäjä
 
Viestit: 897
Liittynyt: 13.08.2006 20:39
Paikkakunta: 札幌市/Sapporo

Paluu Säännöt ja tiedotteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron